Jestli chcete dostat partnerské vízum do Austrálie pro sebe a svoji milovanou spřízněnou duši, držte se, prosím, následujících doporučení:

  • Začněte spolu chodit minimálně rok před tím, než budete žádat o vízum.
  • Buďte stabilní pár.
  • Dejte si na Facebook veřejně, že jste spolu ve vztahu od doby cca rok před tím, než budete žádat o vízum.
  • Foťte si společný chvíle, na fotkách buďte společně a dávejte to na Facebook nebo Instagram. Na domácí album zapomeňte, tam nejsou vidět konkrétní data, a tím pádem není zřejmé, že se milujete už do doby cca rok před tím, než budete žádat o vízum. Naučte se pracovat s klávesou PrtScr, protože ta zamilovaná koláž stabilního páru, která se přikládá k žádosti o vízum, se za Vás sama neudělá.
  • Cestujte (a foťte se u toho) a rozhodně z e-mailů nemažte společné cestovní pojištění, letenky, rezervace z Bookingu, jízdenky z Flixbusů a další podobné materiály, které určitě běžně po dovolené nikdo z nás nemaže, protože předpokládá, že je zaručeně bude ještě někdy v životě potřebovat.
  • Bydlete spolu (a mějte všechno pěkně smluvně ošetřený, i ty internety a podobný věci), nebo alespoň sdílejte místo, kam Vám bude chodit pošta. Začněte s tím cca rok před tím, než budete žádat o vízum. A v žádným případě nic nevyhazujte! (Taky vždycky vezmete to DMko, Yves Rocher nebo Bonprix ze schránky s tím, že teď na to nemáte čas, ale zaručeně si to projdete později? A taky to dáváte na jedno místo už cca rok před tím, než budete žádat o vízum? Tak při přípravě všech podkladů pro vízum teprve pochopíte, jak je přínosný moc neuklízet a nechávat si četbu reklamních tiskovin “na potom”.)
  • Sdílejte spolu účty a nebojte se je použít (na vzájemnou výměnu finančních prostředků, třeba).
  • Mějte úspory anebo bohatý tetičky na Floridě (vystačíte si ale i se solventními rodiči, babičkami, dědy nebo jinými příbuznými v Česku, kteří budou mít obrovskou radost, že Vás můžou – potenciálně – založit).
  • Buďte motivovaní a když tu motivovanost máte, tak ji pořádně v motivačním dopise (který je hodně důležitou součástí žádosti o vízum) ukažte. Každýmu člověku na týhle planetě je přece jasný, že partnerské vízum do Austrálie je Váš celoživotní sen, ke kterému směřujete od chvíle Vašeho početí. Studium kdekoliv jinde než v Austrálii by rozhodně nebylo nic pro Vás (samozřejmě přesně víte, proč chcete studovat na té konkrétní australské škole / školách, jaké má kvality a výhody ve srovnání s ostatními). Na druhou stranu je každýmu člověku na týhle planetě přece jasný, že v Austrálii rozhodně nechcete zůstat déle, než je nezbytně nutné pro Váš osobní rozvoj, studijní zkušenosti a kariéru a po vypršení víza na 100 % levně střelíte jetej surf a ještě víc jetej neopren, sbalíte svých 30 kilo mořským vzduchem prosolenýho oblečení a neopálenej zadek a pomažete zase pěkně tam, odkud jste přišli – do východní Evropy.* 
  • Anebo víte co? Vemte se, naskenujte oddací list, zbavte se tak nutnosti řešit doporučení č. 1 – 6 a buďte dobrý. (Ostatně, tohle doporučení jsme v době před žádáním o vízum několikrát dostali od našich, Adamových, spousty přátel i známých, kolegyň a kolegů… A já pořád opakuju, že chci romantickou žádost o ruku a romantickou svatbu z nezištný lásky. A navíc, představte si, jak všem těm lidem říkáme: Tak jsme svoji, bylo to velký a nezbylo na Austrálii. Kdo z Vás  se do mecenášské role hlásí dobrovolně?)

A teď vážně. Doporučení výše jsou sice psaná s (lehkou) nadsázkou. Ale všechno, co je tam uvedeno, se Vám bude opravdu hodit. Potřebujete všemi možnými dostupnými prostředky  dokázat, že jste stabilní pár hodný vkročit na australskou půdu (pouze za předpokladu, že máte sterilně čistý podrážky, podotýkám). A to se na dálku dokazuje těžko jinak, než černým na bílém (nebo barevném u těch PrintScreenů z Instáče). A proto foťte, zálohujte, skenujte, nevyhazujte a PrintScreenujte, protože jako, co si budem… Každý plusový bod jdoucí z australské ambasády se počítá.

*Faktická poznámka: Jsem si vědoma, že je možné do některých částí Austrálie získat i trvalé pobyty. Detaily ale neznám, proto to nechávám bez dalšího rozepisování.

Share: